‘Zonder onze tools zou paranormaal onderzoek zeer lastig worden’

Tijdens een paranormaal onderzoek kijken wij, in eerste instantie naar mogelijke verklaringen voor gebeurtenissen in iemands huis, of een gebouw.
We gebruiken verschillende soorten apparatuur om metingen te verrichten, die verklaringen kunnen uitsluiten of kunnen aantonen.
Nu zijn die metingen natuurlijk niet meteen een duidelijk bewijs voor paranormale activiteiten, maar het zorgt er vooral voor dat we dingen uit kunnen sluiten, of we weten dankzij de apparatuur dat we op de goede plek bezig zijn.
We zullen een kleine uitleg geven over onze meeste gebruikte apparaten.

 

EMF meter,
Deze meet elektro magnetische velden, deze velden beslaan de hele aarde en ruimte en kunnen verschillen in frequenties.
Elektrische apparaten kunnen deze frequenties beïnvloeden, net als verschillende entiteiten.
Het verschilt per persoon in hoeverre zij gevoelig zijn voor EMF straling, maar er is uit onderzoeken gebleken dat hoge straling angsten kan opwekken, een onrustig gevoel kan geven en zelfs lichamelijke effecten als, hoofdpijn, misselijkheid en duizelingen.
Tijdens een paranormaal onderzoek gaan wij, met behulp van de EMF meter, de straling in een huis of gebouw meten, met deze metingen kunnen wij al veel. Zo kunnen we EMF ook gebruiken om entiteiten op te sporen. Een meting, waar eerder geen EMF te vinden was, kan opeens op de zelfde plek variëren van frequentie, dit is voor paranormaal onderzoekers een aanwijzing voor een mogelijke entiteit, indien er geen andere verklaring voor is.

 


Een koolmonoxide melder,
Dit is een zeer belangrijke tool, gezien koolmonoxide, naast lichamelijke kwalen ook hallucinaties kan veroorzaken,
wat al een stadium is van koolmonoxidevergiftiging. Het is dus belangrijk om deze oorzaak uit te sluiten.

 

EM pomp,
Deze pomp kan Elektro Magnetische velden opwekken, waar entiteiten energie vandaan kunnen halen om te zich te kunnen manifesteren.

 


Infrarood thermometers,
De thermometers kunnen schommelingen in temperatuur meten, entiteiten kunnen de temperatuur laten dalen of stijgen,
de thermometer helpt dit vast te leggen

 

Voice recorders,
De recorders worden gebruikt voor de zogeheten EVP’s, dit staat voor Electronic Voice Phenomena, of te wel bandstemmen.
Met een voice recorder is het mogelijk om stemmen of geluiden op te nemen die op het moment van opname niet waarneembaar zijn met onze eigen oren.
De opnames van EVP’s verschillen ook in klasse, zo is een klasse-A EVP van uitstekende kwaliteit, een verstaanbare stem of geluid, bij een klasse-C EVP kan er wel iets te horen zijn, maar is de kwaliteit een heel stuk minder.

 

Fotocamera’s en infrarood filmcamera’s,
De camera’s worden gebruikt om beelden te kunnen vastleggen.
Licht bestaat uit veel verschillende spectra, ons mensenoog ziet alleen het ‘witte licht’ dat zijn alle zichtbare kleuren samen.
Infrarood camera’s werken in het donker, zonder zichtbaar licht wat ideaal is tijdens een onderzoek, daarnaast kunnen er in dit lichtspectrum dingen vastgelegd worden die met ons blote oog niet zichtbaar zijn.

 


REM pod,
Een EMF detector en thermometer in een.
De antenne kan magnetische velden meten en de thermometer veranderingen in de temperatuur van de omgeving.
De REM pod geeft geluid af bij verandering in temperatuur of magnetisch veld, daarnaast gaan de led lampjes branden, deze kunnen door entiteiten geactiveerd worden in verschillende kleuren en combinaties en zo is communicatie ook mogelijk.

 

Onze tools en kennis ondersteunen ons tijdens een paranormaal onderzoek.
Zodra een onderzoek is afgerond gaat de meeste tijd in het analyseren van het materiaal zitten.
Al het beeld en geluidsmateriaal wordt nagekeken door onze specialisten en onze bevindingen worden teruggekoppeld naar de opdrachtgever.